Followers

Friday, September 4, 2009

nak kata atau x? adus2 bengong pala nie..

hai hai hai...

wat pembaca di luar sane amacam pose korang ey?

huhuh...pejam celik pejam celik dah dekat tengah bulan kita berpuasa...

selamat berpuasa noh...!

pastue ramai gak kengkawan aku mula duk sebut2 pasal kad raye...

ek eleh...mengharap aku jur bagi diorang kad raye abis tue kat aku xde keee?

pa pe je lah korang nie asalkan bahagia...

tengok lah lagu mane aku cube antorkan kad raye tuk korang..insyaallah...

aktiviti arie nie...

pagi tadi pkul 5.02 kot aku bangun tido...

dengan mamunnya aku berjalan menuju ke bilik air...

pas bangun pagi mesti la gosok gigi kan..

aku pown gosok la gigiku....menggunakan ubat gigi tanpe florida....jenama dia mukmin...

kala ijau noh...

lepas tue aku pi kat meja makan..

oleh sebab si najmie tue stay up duk study tuk exam dia arie nie so dia la yang set up meja

aku pown dudukla atas kerusi..

adus! sakitnye...almaklumle ade macam bisul skit dekat ' ' aku.....

ehem2...sensert skit lorh...

aku pown mula membaca doa makan...and aku sepedek lah...

pas makan masuk ja waktu solat subuh aku pown solat berjemaah dengan family aku...

pastue aku tidoooooo...

xlama mana pown dapat tido...

ade kat setengah jam?

pastue najmie bising2 suh bangun g antar dia lak gi dewan mas dia ada exam...

dengan mamun and separuh sedar aku pown bangun n siap2 pakai tudung...

ley plak tudung jadi kan masa tue..hurm

pastue perangat la enjin kete kesayangan mak aku....toyota wish

agak 8 minit tunggu..aku hon keta tande aku dan bosan tunggu...

tibe2..aku dapat call...tipon aku bunyi...
.
.
.
.
.
.
.
.
nega mi coso con da mi coso~.....

lagu tajuk am I crazy..dinyanyikan oleh Son Dam Bi feat Eric...(korea)

aku pown tekan butang ijau...

aku: helo...

umi:helo intan...masuk dulu lah kerun nak study sikit ja lagi...

aku: emmm...

aku pown matikan enjin keta..

dengan malasnya aku buka pintu umah n menuju ke kamar tido

aku pown menghempaskan badanku ke katil yang empuk itu...

"wah....seronoknya dapat tido balik...!",bisik hatiku yang penuh keriangan..

dengan bahagianya aku mule mengeliat sekuat hati...

xtaw nak kata macam mana untuk mengambarkan perasaan itu..

seperti seketika di mana segala masalah,

segala kesedihan dan ketensionan luruh jap dari kepalaku ini...!

aku pown menutup mata untuk tidorkan diriku...

tibe2...intan,cepat...!

anis da nak sampai dah.......!

teriak najmie yang banyak songeh itu....mianhe!...

aku sekali lagi mule rase kepala berat2.....mamun sedikit...blur la jugak..

bangun dan menuju ke luar rumah dan masuk ke dalam kereta...

aku membelek2 ansetku kerana rasa seperti ade mesej..

namun aku endahkan aje...

aku pown menghidupkan enjin kereta dan lepaskan brek kaki..

n aku seperti blur kerana mencari2 di manakah tempat gear...

itu la mamun sangat kan..

najmie sekadar ketawa melihat telatahku itu..

selesai sudah aku menghantarnya ke dewan aku pown pulang...

ingat nak sambung saja tido....lepas tue ku teringat laundry aku banyak..

besok nak balik jitra dah...

so aku pown basuh muka sekali lagi tuk bagi ku benar2 terjaga..

sudah pown ku buat laundry,

aku terus ke kamar mandi..

mandi lah aku dengan gumbiranya...

pastue aku siap2 berpakaian cantek2 aku terus bergegas ke bank bersama umiku...

bukan nak kuarkan duet taw...

nak tukar kad baru...kad aku da rosak...kadang2 ley baca.kadang2 pula sebaliknya

sudah buat kad yang ,mengambil masa sat saja...

aku pown mencuba kad baru...

dan semuanya ok...aku mula cek baki..

hurm...baki:RM 13.00 berape sen tah...

xmasuk lagi gaji bulan nie..

sob..sob...

kemudian kami ke dewan mas mengambil najmie dan terus ke changloon

sampai saja di situ umiku ade urusan sedikit dengan bank kemudian kami ke kedai2

berhampiran dengan C-Mart...

untuk mencari kasut sport untuk aku...

aku beli 2 pasang...

nanti insyaallah aku akan menguploadkan di sini...

lepas itu kami ke C-mart dan mula membeli barang2 dapur...

aku minta sangat agar mase berbuka ini dapat aku makan spagetti yang umiku buat...

sedapppp!

so demi mengikut kemahuan mengadaku ini...umi turut saja...

u're the best mom!

lepas itu terus pulang...

p/s: aku dengan najmie terjumpa kuih tart nenas and kami pujuk2 umi tuk beli...

kalau sedap akan beli lagi..yay!

ade 50 bijik cost RM 25.00....dibuat kat pendang...

wuhuu~

okay itu saja setakat ini....

daaa.!

selamat berpuasa buat semua...!

muuuuuuahhX!

p.p.s:jangan marah sebab tajuk kat entri nie x da berkaitan langsung dengan entri nie

jangan marah nanti cepat tue.....

senyumlah senyumlah ahai cek mek molek!








1 comment:

GreenKhadijah said...

hahahahaha duit ckit ek?
Sabar2 kan gatai tangan kanan tu ada la duit masuk...hehehehe
Unfortunately, so sad to say, the pineaplle tart does not taste that delicious...sob sob
But never mind...there's more out there...we'll find the right one soon...hmm :)

oh yeah yang lagu son dambi tu...bunyi sebenarnye "nega micheosso jongmal micheosso..." have fun editing...