Followers

Wednesday, December 2, 2009

sepeRti yAng dijanjikaN....



mood: terkejut!!!!!!!

ok, arie tue aku ade mention pasal nak listkan pasal cS (culture shock) aku mase mai Kl nie
bukan la nak cakap pasal kl...x2
ade yang ok, terpulang le bagi setiap individu...
kalau nak cari yang baik2...jumpe la baik2
kalau nak cari yang kurang baik....ha ley nampak bersepah2 banyaknye...
x2...bukan nak kutuk atau mengumpat..
xbaik semua itu..
nie aku wat tuk bagitaw ape yang aku nampak je..
jadi jangan lak marah2 aku atau ape yer...tapi kalau nak kate pown macm la aku ley halang
mule2 baik aku minte maaf siap2 kan
kot aku kate nie adeeeeee yang terasenye...
nak wat cam ne terima la hakikat...
bende nie da jadi kenyataan

ok..kalau aku membebel mesti entri aku xbest tuk dibace oleh semua orang
so aku nk cut bende2 yang x patot

LIsT culture Shock gini

1) bertindik
baik pompuan mahupon lelaki...kalau nak tau tempat aku belajar pown memg ade
wat ape aku nk tipu kan...bukan nak memburukkan pelajar kat sni cume aku tengok ade yang bertindik dekat hidung lah, dekat belakang leher lah, kat telinge sampai kat hujung cuping pown ditebuk, dekat badan itu aku x tahu lah kes dia aku x penah tengok lagi.
mase jalan2 sekitar bukit bintang dengan times square lagi lah ade aku tengok bertindik merate kat muke dia...
soalan aku: x sakit ke tindik2 mcm tue?

2) geng 'mak nyah' berlambak
nie mase aku jalan kat times square, bukit bintang, klcc, mid valley n mcm2 tempat lagi la...
skali dengan tempat aku belajar...
mak aih...mekap dia...kalah aku...dress up dia jangan la soal...sebijik macam pompuan...
kasut tumit kalah aku,over dress short sangat sampai nampak macam dia pakai boxer!
ade satu mase tue aku nek bas nak balik umah, tibe2 bas berhenti nek lah sorang mak nyah nie..
mak aih..dia pakai baju gaun pompuan....skali dengan kasut n mcm pompuan lah.
hari nie lak aku nampak muke dia segak tapi da dia dress up cam pompuan aku ngan kawan2 lain tengok lah...sekali dia pusing jer aku da gelak...tahu x nape..? xde punggung...!

3) geng2 gotic lah kot
ade satu mase tue aku ade mention aku kat times square...( ok aku memg taw nak g situ je)
then aku hairan la nape ramai sangat orang kumpul kat tengah2 tingkat 4 tue...
aku cakap la kat adik aku yang aku nak gi tengok mungkin artis la kot...
adik aku cakap xde...tue semua geng2 gotic
pakaian dia: kasut macam boot tinggi yang orang pakai dengan skirt pendek cam tue
kasut itu pompuan pakai aku x kesah tapi lelaki pakai erm erm~
then baju diorang plek2, make up kat mate warne hitam, well kalau tengok diorang jalan berkumpulan lagi menakutkan

4) pergaulan bebas
semua orang sedia maklum culture shock aku nie masih mentah
aku memg shock tue giler2 la kan
tapi aku taw le ade yang pergaulan kat college nie agak bebas skit lagi2 lah kalau stay kat tengah2 bandar kan
dari pemerhatian aku, ade yang aku pernah tengok ader yang aku baru first time tengok
contohnye ape yang terjadi hari nie..
aku tengah sembang2 dengan rakan2 aku yang tengah nak menghafal skrip tuk minggu depan nak role play tue then ade la datang group pompuan nie kat kitorang
dia pon salam lah lelaki2 group aku nie...x kesah la aku pon tau yang tue..
then tetibe pompuan tue cakap kat salah sorang group aku nie
"aku tau le ko rindu nak aku kiss kau pown..."
then girl tue dengan selambe jer depan kitorang kiss pipi lelaki tue...
aku dalam hati waktu tue macam.."ok..."
ade sorang lagi boy dalam group aku tue terkejut..
kalau le aku ley rakam muke dia....
bapak ar dia terkejut beruk!
aku pown terkejut tapi x a nampak sangat
ok...mungkin anda semua da faham kan?

ok2 aku tetibe rase macam aku duk mengate orang2
ok2 maafkan aku
aku da rase bersalah la sekarang aku da macam geli nak sebut

p/s: sesape sokong aku x yang aku patot kongsi ape yang aku nampak...?
masih salah aku ke?
okay2 aku x cakap dah yeee

edited by: farlisya

4 comments:

'AQILAH said...

bukan kat sane jek...kat tempat saya belajar pun ada...ni kat soping complex rumah pun ade :)

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

takut ke tgk bdk goth?
kan uniq
hahahaa~~

Am Sya said...

kalo blaj kt sini

mmg bykla jmp bende2 cmtu

pejam mate je la k~ ;)



^SyASyA^

byabya said...

nice one!
(;