Followers

Monday, October 19, 2009

HOT HOT HOT!

mad face.jpg

yea...
mood aku sekarang tengah hot!
so hot sampai aku nak makan banyak2..
so hot sampai mandi 10 x hari nie pown lum tentu wat aku reda
so hot sampai aku nak tulis entri nie
so hot sampai aku call habis kawan2 aku tuk luahkan
so hot sampai aku rase nak dengar adik aku wat presentation pasal tajuk

why women choose to stay single?

yaaa..!

memang patot pown sebab aku kena stay single!

kesnye....????

ditipu oleh lelaki

kata single tapi.....hampeh pompuan keliling pinggang....!!!
aku kesian kat semua kaum2 aku yang x taw langsung diorang tue hnyalah awek yang no ke 2 smpai 10!
tipu juga boleh dikategorikan dengan perkataan manis2 tetapi semuanya hanyalah dusta
nie ape yang aku edit skit dari apa yang aku bualkan dengan awek pada kawan aku tue
bengang gak aku walaupown aku xheran sebenarnye
tapi sebab aku yang ade dlm keadaan nie..lagi bengang kan???!

tuk kawan aku yang Sengal nie
nanti ar ko...aku sekeh pala laju2..!

hal sendirik pown x reti nak settle...wat aku hot jer pagi2 nie..!

aku dapat panggilan nie dari semlam lagi..
oleh sebab aku tengok nombor nie xdikenali so aku wat keputusan tuk wat donno jer
aku x angkat...
sampai pagi nie...
dalam pkul 11.32 am...
mood aku mase tue tengah best layan barn buddy ngan farmville aku yang aku mula2 berjinak2 nak jaga la kan..
tetibe je dia call lagi..
aku pown pkir maybe lelaki mane sesat nak wat2 silap tekan2 nombor la tue
so aku kasik la kat najmie...
dia yang tolong aku jawabkan...

D.I.A: hello
najmie: hello
D.I.A: nie sape dia
najmie: siti..
D.I.A: xkan siti saja...?
najmie: siti fairuz...(sambil tergelak2 najmie dibuatnye)
mase tue aku jeling2 jur kat najmie tanye sape dia..
D.I.A: ......
talipon terpadam

lor.....aku tnye sape dia...najmie kate pompuan...
aku kehairanan...
pompuan mane lak la yang call aku pagi2 nie..
talipon berdering~

nega mi chosso conda mi chosso~ bunyi lagu are u crazy by Son Dam Bi ft Eric
lagu kesukaan aku ler...
aku pown angkat la memandangkan pompuan kan yang call...

aku: hello
D.I.A: siti fairus ade..?
aku: sy bercakap...nape..?
D.I.A: awak ade hubungan ape yer dengan (name sengal tue) aku buh huruf S k?
aku: nama apa? S? erm..sy ade ramai kawan nama S...S tue asal dari mane?
D.I.A: S dia kasik nama full lak ( aku lak x hafal nama bapak dia kan)
dia dari Perlis, pernah stay kat kedah sekarang lak kat Subang
awk kenal x?
aku: huh perlis? kedah area mana yer..?
D.I.A: (kwn belakang dia menyampuk) alor setar...
awak kenal x S nie?
aku: setau sy la nama yg awk sebut tue ade la member skolah
D.I.A: a'a dia ade mention awk ngan dia tue member sejak sekolah

nie beberapa point yang aku ley cite serbe sedikit tentang jadinya masalah nie...
okay, mase tue aku da mula la kenal S yang dia maksudkan tue...
kes budak S yang sengal nie..
dulu dia ske la kat aku since kitorang nie rapat kes nak speaking jer...
kenal la ati and semua..
tapi sebabnye aku nie waktu tue perasaan x berape sangat nak couple2 nie..
and dia lak duk mintak2 nak kawan sampai call mak aku la nak minta kawan ngan aku
aku kagum la kan keberanian dia...since mak aku strict skit..
so da tue dia ngan aku pown kapel la tapi bile kawan berubah jadi kekasih nie paham2 la
payah siut....sebelum nie semua ley cite..tapi pas da jd kekasih aku jadi x berapa selesa la dia duk tanye itu ini kalah polis trafik lak..n selalu mintak perhatian yang melebih2
mesej x balas skit mula pkir yang bukan2....
kate faham aku tapi jelus tah hape2...
so aku ngan dia kerap gaduh pasal bende yang x masuk akal...
sampai aku pown sakit atie and last aku wat keputusan tuk berpisah
and setelah lama gak le x contact....
seingat aku dia yang start contact dulu..
tapi as a fren jur...dia luahkan mcm2 cerita cinta dia n macam nak wat aku sedih and sakit hati
dia cakap dia x dapat lupakan aku..dia cakap dia sygkan aku lagi...and kate kalau aku sanggup terima dia,dia akan tinggalkan awek2 dia tue...(yea dia kapel dua sebab dia skit aku tgalkan dia)
hurm....tah pa pe..aku pown da xcontact dia...
tapi sebab atas friendship aku...aku beri dia pluang sekali lagi...
dia cakap dia x kan lagi buat ape yang dia wat dulu (curang)
so kami kapel balik....
and sampai 1 ketika aku da kate aku x dapat terima dia and hanya anggap dia sebagai kawan
dia terluka...
aku pown terluka gak..(mcm menyalahkan diri)
tapi sebab dia pkir kawan lah kami contact balik sedangkan membe2 aku semua larang kami bersama
tapi serius dlm hati aku memg x dapat nak maafkan dia lagi kes dia curang tue
so jadi kami kawan jur..
faham lah kot yer..

sambungan..~

aku:ya, kami memang kawan pown..tapi setakat tue jer..sy da jelaskan ape yang patot kat dia sebelum nie yang sy dgn dia hnya setakat kawan jer n xkan boleh jd kekasih
D.I.A: yea sy taw awk kawan dia tapi dia x anggap awk macam kawan dia..dia anggp awak mcm kekasih dia lagi...even parents dia pown kenal awk....
aku: yes, tapi itu semua dulu...sekarang x dah kan..kami hnya kawan...
D.I.A: ya kawan...tapi di hati dia hnya nmpak awk....even sy pown dia x anggap macam awek..
jadi sy minta awk jgn contact dia lagi...
aku: okay....(selepas lama mendiamkan diri)
tapi sy xdapat nak halang dia dari call sy ataw msg sy...
sebab itu antara awk and dia...

da la aku malas nak cerita
kesimpulannya aku x boleh da le contact budak sengal tue...
aku nak lupekan dia...harap dia x cari aku dah and dia xkan contact aku sebab aku nak mendiamkan diri..
aku nak stay away dari dia sebab aku nak jadi aku..
aku nak fokus kat pelajaran aku
aku nak realisasikan impian aku...
cita2 aku.....
xkesah la pasal dunia percintaan....
semuanya sudah tertulis kan jodoh,ajal,pertemuan perpisahan segalanya sudah ditentukan
segalanya tak penting lagi bagi aku..
kerana aku ada agenda aku yang tersendiri....
and aku malas la nak amik taw hal orang....macam masuk umah tangga org lak kan
ape pown aku x kecik ati...
kesnye????

sendiri mau pkir
kalau kite da wat sesuatu yang x baik
menganiaya org...
menipu org...
menfitnah orang...
ingatlah....semua tue....
akan dibayar
CASH!

salam kesedaran dariku
.
.
.
.
*tapi ini bukan tuk semua kaum adam yang tak kena mengena langsung dengan ape yang aku tulis


6 comments:

DH said...

Nak komen sikit yer..
Membazir duit jer perempuan tu call ko sebenrnya..
Sebab hasilnyer tetap sama juga..
Kesian kat perempuan tu sbb lelaki tu buat dia namapak mcm desperate sgt kat lelaki yang cuma tahu ambil kesempatan jer..
Tak berbaloi pun sayang lelaki mcmni..

intan said...

tauuu xper..
well tue la nasib aku dapat membe yang sengal cam tue kan
really wat atiey aku membare jer..
anyway thanks 4 da comment...

joegrimjow said...

ber2 lagi baik

xmo komen bnyak2
bahayaaa

cik intan (◡‿◡✿) said...

.hi intan ^^
.intan here ;p

.kesian gak kt pmpuan tuh
.bf die x treat her well
.tp klu bf die tuh still suke kt awk, knp die kapel ngan gf die tuh
.haish~
.lelaki ni unpredicatable kan? ;p

BUJANG SUSAH said...

Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila
klik disini.

Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

"SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

"Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
Wallahualam.

"Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis.. Semoga sejahtera dan semoga sentiasa diberi keberkatan.. wassalam.

intan said...

terima kasih atas komen2 anda yang begitu bermakna...