Followers

Tuesday, October 20, 2009

pasal hal nie lagi...

semak pale aku niey..
nape la aku lak jadi orang tengah antara korang berdua..
penat taw dak
buang abis kedit aku jur...

berguling2 di lantai

pagi2 jugak ler masa mood aku nak baik skit ade jer korang nak mengacau daun...

entah lah..
wahai readers2 di luar sane.
help me laaaa...
rase mcm nak muntah jur nieh

bace sms yang dia kirimkan:

1) knock2..ngah wt pew?? kte dtg nk cri psl..ko nie mmg pmpuan xpham bhase kn..asyk nk ggu pakwe Owg je..ak dh ckp kn jng msg die..npe kO msg jgk ha...pmpuan xb'prasaan la kO nie..ske sngt nk hncr kn hti kaum sjnis ko???
2)kte dh jnji bnda nie rhsia antre kte kn..cm ne die lh tau plak...klu xd angin msekn pkk bgoyng..
3)since skang pOn die lh tau sy contact awk pe lg ble sy bg tau nme sy kt awk....smue 2 xmenjamn yg ia akn jd rhsie...
4) the problm is die ckp ngan awk kt die'slamt b'bhgia ngan si dia' xkn sy plak yg reka crta...
5) ala smue 2 alasn jew..tlg la jgn ggu die lg.klu die msg pon awk xlyn xjdi kn...tlg la jauh kn dri awk...sy pon pmpuan cm awk xkn awk xlh nk pk...awk xpnh rse pakwe awk d'rmps...ble awk dh rse awk akn fhm prasaan sy..fkr2 kn la ea...sy bkn nk cri gduh...n sy xske cri msuh..tpi skali Org wt s'rbu sy bls..nie antre kte...sy xlh nk lpas kn die...sbb hbungan sy ngan die dh t'llu jauh...keep a secret k...sy mrayu ngan awk bnde nie xlh smpai die tau...

kesimpulannya di sini....first of all bukan sy yang contact dia,dia yg contact sy...and ape akan jadi kalau kawan yang kite kenal tibe2 perangai dia lain skit dari kebiasaan dia?
mesti la kita sibuk nak taw ape punce dia..? yer dia call sy banyak kali..itu la sahabat..
tapi when it comes to this kind of isu yang hal cintan cintun nie...i give up...
i xnak la menghancurkan hubungan orang especially kaum i sendirik...ape kan daye...
antara kaum sendiri or sahabat yang lama kta kenal and rapat mane 1 yang nak pertahankan?
and second of all....memg sy rahsiakan semua nie dr dia...
yang ke tiga..tah dia yang reka cerita nie kot sebab sy minte dia bgtaw name sampai ke sudah dia bgtaw.pastue siap pesan lak mase sy nak tinggalkan kwn sy nie...jng lak lukakan atiey dia lebiy2 sampai dia xley balik perlis...apekebende..?????
kate syg tapi nak bg kwn sy rase terluka mcam mane dia rase..
ade ke patot....
haaaaa..???kena lukakan atiey my membe...uuuu xsanggup lor..
nanti eden yang troyak lebiy2
what to do men~
pasal yang no 4 tue ape dia tulis pown sy xfaham..lantak ah..!
yang ke lima...? entah lah...malas nak jawab...poning x habis2 lagi nie...
huh? hubungan da far jauh..? hurm memg la jauh....lama sgt da ker bersama 3smpai 5 tahun...?
lame2...
as i dig and dig lagi cerita dia...
makin plek jur bunyi....
nie mesej terbaru dia...

6) owh yke...pe yg sy nktau skrg nie die msg ngn awk gne no mne?? hri2 kew awk msg ngan die?? n sy nk tau no yg die gne mse msg ngan awk 2 blh???
haaaah??????? no tipon pown x tau..?
gawat nieh..? makin ar pompuan nie sy pkir..
and then dia msj sy dia cakap yang kawan sy nie pakai dua nombor...lor...
pkir la plak ade betulnye dia ade 2 anset...
aduh,makin parah aku pkir2 mcm nie..
da le mati kutu da nak wat cam ne..

owh....help me out...i'm dying inside pkir bende nie...!!!!!
tolonglah wahai readers yang baik hati...
give me an idea how to handle this problem...
should i say goodbye to my sengal friend?????

3 comments:

amir acap said...

hah tu la..sape suh jd org tgh...hehehe.. jgn mrh eyh..

mizzsyaidris said...

salam
hye i penah berada dlm situasi anda.okeh tp i smpai ade perasaan ngan kwn i tu.dea kawan i dr sekolah smpai skang i umo 23.i rapat ngan dea ciap2 ade feeling sejak awal 2008.smpai skang.tp time 2 dea da ade gf.okeh.gf dea mnyk kali sound i.smpai gune member2 ajak fight ngan i kt blog.terok i kene dulu.then awal tahun ni i jumpe bf i skang.then kwn i tu pun clash ngan gf dea.skang ni i tk blh nk lupekn kwn i tu.dea pun same.masalahnye i da ade bf.

kesimpulan: jgn ada perasaan kt kwn kita tu.nnt jadi cm i. n i think u perlu berbincang ngan kwn u tu supaya gf dea tahu dea kwn ngan sape.tu je..kadang2 perit gak bile da kne caci mcm ni kn?
nway gud luck dear.if u ikhlas berkwn ngan kwn u tu.tk de masalah.tuhan maha kuasa.remember :)

wanieybintang said...

u noe wat, i pun penah marah one og my bf's kwn pompuan camtu.
tapi takde memanjang2kan smpai gitu.
marah sekali je.
kalau dorg masih kontek,
i terus dump my bf tu.
hm, xleh salahkan pompuan tu gak,
mungkin dia jeles sbb dia terlalu sygkan bf dia tu.
at least dia cube menyelamatkan hubungan dia kan