Followers

Wednesday, August 5, 2009

kesihatan diutamakan



sihat selalu yek?

sekarang nie kita seharusnya mengambil langkah berjaga-jaga...

sebab sekarang da tersebar luas penyakit H1N1...!!!!!!!!

dan sekali ngan Denggi Berdarah...!!!!

eeee...takotnyeee.....!!!!!

sekali angkut lah dengan macam-macam penyakit lain...

seriuosly sekarang nie memang kita kna jaga kesihatan....

wat ada symptom2 tue yang kena kat diri kita ka...adik beradik kita ka...sedara mara kita ka..

jadi semestinya lah kita kna wat pemeriksaan setiap kali kita ada rasa...

sakit tekak...

demam berpanjangan...

batuk..

selsema...

sakit sendi...

muntah berdarah, cirit birit..

pening kepala...

dan sewaktu dengannya...

ya, jadi jangan lambat-lambat tuk pi hospital tuk wat medical checkup...

xkisah la you all baru nak rasa pown...

yang penting you all pi jer hospital..

amik ubat...

dah amik ubat tue jangan lak wat hiasan dalam frame lak...

makan ler ikut mase yang ditentukan oleh doktor..

and add extra effort untuk bersenam sedikit...

take a deep breath pagi2 tue mase you all bangun tidor...

ha...ade lagi petua di mana you all ley amalkan setiap mase..

iaitu...sentiasa dalam keadaan berwudhuk...

ia akan membantu menghindari kita dari dapat penyakit lagi...

tapi mase berwudhuk tue pastikan lah you all jangan plak utamakan hat wajib jer..

hat sunat pown you all kne amik kira gak...

baru lah sempurna wudhuk kita tuee...

dalam keadaan sekarang nie...

perbanyakkan minum air masak....

mandi kerap...(jangan kerap masa malam pulak...salah tue)

jadi ape tunggu lagi...

same2 kita jadikan kesihatan itu satu keutamaan....

bagi yang dah beli produk Propolis Premium....

ha...jangan simpan dalam almari jur...

titis masuk dalam air and minum lah...

masa nie memang you all patut memang patot sangat2 dah selalu ambil because it will help

prvent you from virus, bacteria and fungus...

itu saja setakat ini....

daaaa...!





1 comment:

GreenKhadijah said...

wah tip2 menjaga kesihatan...
thanks for the reminder...
we people really need it right now..

:) Smile Always