Followers

Thursday, August 6, 2009

nak jaga budak2 ingat senang ka???

selamat petang buat semua pembace2

x kesah le pengikut blog I ke atau yang pengikut senyap2 tue...

shhh....I taw la..aper pown I nak ucap banyak2 terima kasih pada u all atas kesudian u all

amik mase tuk bace blog I yang x seberapa happening cam blog2 adik beradik I...

its okay la dari x ada langsung kan..???

tajuk I tuk petang nie pasai

'nak jaga budak2 ingat senang ka'??

huih...memang x payah nak bertekak lagi....I taw la...

u rasa jaga depa nie memang seronok....

tuk I seronok kalau jaga sikit berbanding jaga banyak...

x kera la 2 ka 3 ka 4..

selalunya takat 4 jer..

lebiy2 I ngamuk 1 rumah...!!!

xdak aish...gurau ja...

kalau bg yang penah baca post I pasai anak2 nakan pupu I sebelum nie...

ada dalam 5 kot kalau x silap lah...

ada la lagi tapi I x le buh semua...

I buh yang mana gmbaq yang ada kat I jur....

tue pown ada berlungguk lagi dalam anset I, pen drive I..labtop kak long I....

hurm..

berbalik pada cerita kita pasai jaga budak2 nie...

semalam....cerita dia lagu nie...

semalam kan Nisfu Sya'aban...

rugi gila I x posa....!

lepas I pekena kuey teow sup beli kat Sg Korok tue...

I pown pi la semayang...

pas semayang I ngan mak menakan I pown baca la yasin...3x....

masa tue anak nakan pupu I ( anak kak long ) dia duk atas walker....

tengok la kami dok baca yasin...

lepas satu satu....nak dekat habis dia teriak...


adus la...

tapi I wat xtaw jer...( wat bodo gitu) yer ar mane ley ilang fokus tgah duk baca...

selesai sudah berdoa...

I pown solat insya' terus...

pastu dah siap lipat telekung tue...

I kuar pi kat depan tb...

anak nakan pupu I sorang lagi lak mai...

xkesah la...

dia x le menyusahkan....

so I pown aper lagi wat le keje I...

pastue mase tue I duk lepak2...

I d
uk tengok dua2 anak nakan I nie...

mcm men bumper car je pown...

hat Aqil nek moto...hat Quratul Ain nek walker....

pastu I tengok lagi...

maca
m nak gaduh...

almaklumlah tempat agak sempit skit...

so I pown ngelak2 ler dari diorang...

tibe2 jer...prak!

mak ai...sakitnye kaki I...!!!!!!

Aqil tindih ngan moto dia...

ditambah lak ngan Q.A...


mau jer I angin time tue...

tapi....sabaq...!

bukan sape...anak nakan I jugak...

yang lawaknya...bukan Quratul Ain yang kena buli ngn Aqil....

tapi sebaliknya....


yang nangis bukan Quratul Ain tapi Aqil....

da la tue...nangis sebab dia nak berebut nek walker ngan Quratul Ain....

bawah nie ada beberapa gambaq I tangkap to kongsi ngan U all...



nie Quratul Ain.. dia kakak...(anak kak long)



nie Aqil Afi....

anak adik kak long...

menjadikan dia adik lah..




nie la moto yang Aqil naik tue...

yang lenyek kaki I...

nie la yang Quratul Ain naik...walker...



pastue mula la depa main

blaga satu sama lain..



tengok lah tue...

poning2...



nie le diorang duk men2...



hat nie...rasa bahagia tengok depa x buaih...



nie Aqil excident...

k itu jer setakat nie...

take care~



3 comments:

GreenKhadijah said...

comei2 giler!!!!
Thanks for sharing their stories with us...
Hahahahahaha memang lawak...

Wahida K said...

chincha kawaii....

lovely anak manakan(lo^ve)

Just_najmiE said...

aigooo aigooo!!

comel2!!.. tp agak nak tegelak la baca I You.. hak2.. (^^,)